Pokrajinska vlada daje za razvoj turizma 50 miliona dinara

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samouprava sa teritorije Vojvodine, za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala pokrajine u 2017. godini, piše portal eKapija.

0
539
Foto/ Pixabay

Sredstva, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, kako navode, namenjena su izradi planske i projektne dokumentacije, izradi i postavljanju turističke signalizacije, uređenju građevinskog zemljišta i izgradnji.

Ta sredstva su, takođe, namenjena unapređenju postojeće komunalne infrastrukture, rekonstrukciji, izgradnji i opremanju turističke infrastrukture i objekata od posebnog značaja za funkcionisanje i razvoj turizma, uređenju zemljišta namenjenog opštoj rekreaciji i nabavci prateće opreme, kao i unapredenju banjskog-zdravstvenog turizma.

Na konkurs se mogu prijaviti sve lokalne samouprave sa teritorije Vojvodine, zaključno sa 4. septembrom ove godine, piše portal.

Subvencije i za kreativnu ekonomiju

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava mikro i malim preduzećima koja svoju delatnost obavljaju u okviru kreativne ekonomije za subvencionisanje troškova nabavke mašina, opreme ili softvera u ovoj godini.

Prema pisanju portala eKapija, ukupna predviđena sredstva iznose 10 miliona dinara.

Za mašine i opremu može se dobiti između 50.000 i milion dinara (do 80 odsto ukupne vrednosti bez PDV-a), a za softvere od 50.000 do 500.000 dinara (do 50 odsto ukupne vrednosti bez PDV-a), piše portal.

Kako navode, rok za podnošenje prijava je 4. septembar 2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.