Pokrajina uputila pomoć Kosovu i Metohiji

VIDEO K9: Pokrajinska vlada u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i humanitarnom organizacijom „Majka devet Jugovića“, uputila je danas zajedničku donaciju korisnicima socijalne pomoći i Narodnim kuhinjama pri Eparhiji Raško-prizrenskoj, na Kosovu i Metohiji.

418

Događaju je prisustvovao pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević zajedno sa pomoćnicom Jelenom Stanić Marić.

Tim povodom Milošević je istakao da humanitarna pomoć koja se šalje našim sunarodnicima, ali i pripadnicima drugih nacionalnih zajednica, predstavlja važan gest pomoći, solidarnosti i razumevanja izuzetno teške situacije u kojoj se oni nalaze.

„To je pre svega borba za slobodu opstanka, govora, političkog identiteta, ali i onog „običnog“ ljudskog opstanka u kome je siromaštvo posebno vidljivo na prostoru Kosova i Metohije. Reč je o stotinama korisnika Narodnih kuhinja, među njima, osim naših sunarodnika, ima i onih korisnika koji nemaju veru i naciju, naprosto su svojom mukom i socijalnim statusom upućeni na ovu pomoć“, rekao je Milošević i naglasio da ova humanitarna misija gleda, pre svega, interes čoveka.

Sekretar Crvenog krsta Grada Novog Sada, Dragan Lazić, rekao je da ovaj kontigent iznosi 12 tona humanitarne pomoći, čija procenjena vrednost iznosi više od 8 miliona dinara.

„Mesec oktobar je tradicionalno posvećen slanju pomoći na Kosovo i Metohiju. Ovog puta reč je o brašnu, prehrambenim artiklima, konzerviranoj hrani, školskim torbama, obući i sredstvima za ličnu higijenu“, rekao je Lazić.

Pokrajinska vlada će u narednoj nedelji uputiti još jedan kamion od 22 tone brašna humanitarne pomoći na Kosovo i Metohiju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.