Pokrajina ulaže u Pećince

VIDEO K9: U Kupinovu, u opštini Pećinci, rekonstruisan je školski teren, dok su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku u završnoj fazi. Ovi radovi samo su deo investicija finansiranih iz pokrajinskog budžeta u ovoj opštini, rečeno je danas tokom obilaska gradilišta.

0
188

Predstavnici Pokrajinske vlade obišli su danas rekonstruisan sportski školski teren OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ u Kupinovu i završne radove na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku, investicije koje su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Opština Pećinci.

Vrednost projekta, koji je obuhvatio popravku i pripremu asfaltne podloge za postavljanje gotovog poda od gumenog granulata i montažu golova za mali fudbal, iznosila je 3,6 miliona dinara.

U izgradnju kanalizacione mreže u Donjem Tovarniku, u kome živi oko 900 stanovnika, uloženo je 76,2 miliona dinara, a mreža je povezana na prečistač u Pećincima. S njenim završetkom, peto mesto u opštini, posle samih Pećinaca, zatim Šimanovaca, Sibača i Subotišta, imaće uređen sistem odvođenja otpadnih voda.

Istaknuto je da je u ovu opštinu poslednjih godina uloženo oko 423 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta.

Jedna od tema u današnjem susretu sa rukovodstvom Pećinaca bila je mogućnost iskorišćavanja geotermalnih izvora i potencijala Obedske bare u cilju razvoja banjskog i ekološkog turizma, investicija koje bi mogle biti predstavljene na Sajmu investicija u Minhenu, u okviru zajedničkog nastupa Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava iz Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.