Pokrajina ulaže u Odžake i Bač

VIDEO K9: Za dogradnju Predškolske ustanove „Poletarac” u Odžacima kao i za radove na izgradnji kolektivne zgrade u kojoj će biti smeštene porodice iz Bača čiji su domovi izgoreli u požaru prošle godine obezbeđena su sredstva iz pokrajinskog budžeta.

0
28

Za izgradnju bloka B Predškolske ustanove „Poletarac” u Odžacima pokrajina će izdvojiti 52,4 miliona dinara, odlučeno je danas na sednici Pokrajinske vlade. Preostalih 10,5 miliona dinara obezbediće Opština Odžaci.

Izgradnjom tog objekta biće rešen višegodišnji problem smeštaja predškolaca i dece mlađeg uzrasta u PU „Poletarac” koja se nalaze na listi čekanja. Broj dece koja čekaju na mesto u vrtiću dostigao je 100, što je više nego duplo u odnosu na prethodnu godinu.

Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada donela je rešenje da Opštini Bač bude usmereno 30 miliona dinara za postupak javne nabavke za radove na izgradnji kolektivne zgrade za socijalno stanovanje, u kojoj će biti smeštene porodice iz Bača čiji su domovi izgoreli u požaru u naselju Ekonomija 1 u oktobru 2020. godine.

Za šesnaest porodica koje su tom prilikom ostale bez krova nad glavom, lokalna samouprava je obezbedila privremeni smeštaj do izgradnje zgrade za socijalni smeštaj, za šta su obezbeđene projektno-tehnička dokumentacija i građevinska dozvola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.