Poklon-zbirka Graovac u Galeriji Matice srpske

VIDEO K9: Među najpoznatijim umetničkim parovima 20. veka na ovim prostorima jesu slikar Nikola Graovac i njegova supruga, vajarka Radmila, a njihovi radovi pronašli su put do Galerije Matice srpske u okviru Poklon-zbirke Graovac, Radmila i Nikola.

0
46

Galerija Matice srpske od prošle nedelje bogatija je za Poklon-zbirku Graovac, Radmila i Nikola, koju čine 43 umetnička dela ovog poznatog umetničkog para.

Nikola je bio slikar, a Radmila vajarka i ove dve umetničke duše zajedno su pola veka koračale kroz život i stvarale, kažu u Galeriji.  

Nikola Graovac je rođen u Topoli 1907. godine i bio je jedan od najvećih majstora kolorističkog ekspresionizma u srpskom slikarstvu 20. veka. Najveći deo njegovih slika u Galeriji Matice srpske čine portreti njegove supruge Radmile, čiji se vajarski radovi takođe nalaze u okviru Poklon-zbirke.

Milica Milošević, PR-ka Galerije Matice srpske, objašnjava i kako je ova Poklon-zbirka pronašla put do Galerije Matice srpske.

U Galeriji Matice sprske napominju da je, u sklopu ove izložbe, svakog petka planirano organizovanje i različitih pratećih programa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.