Poklon paketići za decu davalaca koji danas doniraju krv u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine

VIDEO K9: Za decu dobrovoljnih davalaca koji su danas dali, u Zavodu za transfuziju Vojvodine krvi priređena je humanitarna žurka na kojoj su dobili poklon paketiće.

0
121

Treću godinu za redom Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst organizovali su dodelu paketića za decu dobrovoljnih davalaca krvi.

Na taj način su roditelji i deca mogli da spoje lepo i korisno te da pošalju poruku da treba biti human.

“Zapravo ovo je veliki dan danas i za nas, ali koliko smo upućeni i za naše mališane s obzirom da oni danas prvi put dolaze u našu ustanovu gde se upoznaju zaptavo sa našom ustanovom, koliko je značajno da vide to što njihovi roditelji u ovom trenutku rade. A njihovi roditelji u ovom trenutku dopunjuju zalihe krvi koje su nam neophodne za novogodišnje praznike””, rekla je Zorica Bjelić, portparolka Zavoda.

Cilj akcije je, kako je istakla, dvostruk – da deca kada porastu i sama požele da dođu kao dobrovoljni davaoci, kao i da i ovom prilikom prikupe što veći broj jedinica krvi pred praznike kada Zavod neće raditi, ali će raditi Urgentna transfuzija krvi.

“U ovom trenutku Zavod da transfuziju krvi Vojvodine ima stabilne zalihe svih krvnih grupa, a li je jako važno da do kraja ove godine tokom svih radnih dana imamo dobar prilic odnosno kontinuirani ulaz kako bismo praviti i one labilne produkte krvi, a to su trombociti koji imaju rok trajanja svega pet dana”, kazala je Bjelić.

Decu su, dok du čekali roditelje ili rođake koji su za to vreme davali krv, zabavljale i dve pesnikinje iz Fabrike stihova koje su na licu mesta pisale dečje pesme.

Iz Zavoda poručuju sugrađanima da je davanje krvi plemenit čin koji može nekome da spase život, te da su svi dobrodošli u Hajduk Veljkovu 9a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.