Poklon bebama rođenim 1. februara

VIDEO K9: Brojnim manifestacijama Novi Sad danas slavi svoj 273. rođendan, a jedna od akcija kojima naš grad obeležava 1. februar je poklon bebama rođenim u Betaniji na ovaj dan.

0
29

Već tradicionalno Grad poklanja novac bebama koje se rode na Dan Novog Sada – 1. februar. Ove godine grad će roditeljima tek rođenih beba pokloniti 200.000 dinara, a do 10 časova jutros rođeno je ukupno 9 mališana.

Čestitku građanima Novog Sada povodom Dana grada u ime Kliničkog centra Vojvodine uputila je i direktorka ove zdravstvene ustanove, Edita Stokić, koja je rekla da je prva beba rođena danas dobro, kao i njena majka.

U januaru prošle godine u Betaniji je, kaže dr Stokić, rođeno 590 beba, a ove godine 546. Ona dodaje da su nada povećanju broja deca i da će do njega sigurno doći ukoliko se nastavi trend kakav je zabaležen danas.

Klinike za ginekologiju širom sveta, podsetila je dr Stokić, radile su u specifičnim okolnostima i neretko porađale i trudnice sa korona virusom. Tako su i u Betaniji prošle godine uspešno porođene 184 žene kod kojih je potvrđena infekcija Covida-19.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.