Pojedine zgrade na Novom naselju neuknjižene i posle 25 godina

VIDEO K9: Prva sreda u mesecu rezervisana je za sednicu Komisije za predstavke i predloge građana Skupštine grada. Sugrađani su i ovaj sastanak iskoristili kako bi od grada zatražili da se angažuje na rešavanju problema koji su u njihovoj nadležnosti.

0
396

Komisiji za predloge i predstavke ove srede obratili su se sugrađani sa Novog naselja sa problemom koji ne uspevaju da reše već dve i po decenije.

Stanari u nekoliko blokova ovog dela grada, kako kažu, još uvek žive u neuknjiženim zgradama.

“Grad Novi Sad je kriv za to, ne mi građan koji kao pojedinci ne možemo ništa. Fond za solidarnu izgradnju je pre 25 godina gradio čitav kvart tamo i do sada smo livada, mi uopšte nismo snimljeni. Ja sam se svima obraćala, ali ništa, mi smo ostali livada i posle 25 godina. Stanari pokušavaju nešto sami da urade ali to je prosto nemoguće, velika papirologija je u pitanju, kao da gradimo mi ispočetka zgrade, a to su zgrade od 150 stanova”, rekla je Mirjana Preradov, sugrađanka iz Ulice Mileve Marić.

Sa druge strane, vlasnicima stanova u ovim zgradama na Novom naselju, prema njenim rečima, uredno stižu računi za plaćanje poreza.

Svoj problem izneli su i Komisiji za predstavke i predloge i od nadležnih sada očekuju da se oglase.

U ovoj Komisiji navode da su u toku brojne predstavke sugrađana na koje očekuju odgovore od službi kojima su prosleđene.

“Komisija, pored toga što prima građane u Skupštini grada uvela je praksu da obilazi i mesne zajednice i na današnjoj sednici donećemo odluku po kojem ćemo se rasporedu držati,i, naravno, obavestiti medije koji je to raspored i koje ćemo mesne zajednice u nekom narednom periodu obići”, naveo je Marko Jovanović, predsednik ove komisije.

Jovanović ističe da je mnogo veći odziv sugrađana po mesnim zajednicama, jer su im na taj način pristupačniji, brži je protok informacija i problemi se, kako je rekao, lakše rešavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.