Pojedinci u demokratskoj koaliciji

VIDE K9: Na predstojećim parlamentarnim izborima naći će se i koalicija sastavljena od pojedinaca i stranaka prodemokratski orijentisanih, koji, kako tvrde, od početka ne vide smisao bojkota. Nenad Konstantinović komentarisao je u emisji "Otvoreni ekran" odluku Ujedinjene demokratske Srbije da se izađe sa listom za budući sastav Skupštine Srbije.

8

Izbori će biti održani za manje od mesec dana i to na svim nivoima, osim predsedničkih i lokalnih za grad Beograd. Ideja bojkota izbora sve više bledi i izvesno je da će građani Srbije moći da biraju i kandidate koji dolaze iz stranaka koje zvanično ne učestvuju na izborima.

Ujedinjena demokratska Srbija okupila je ljude koji ne neguju nacionalistički izraz, kaže Nenad Konstantinović, jedan od lidera ove stranke.

Marko Đurišić, Gordana Čomić, Bojan Đurić, Srđan Egić i drugi, čine ovu koaliciju koja u sebi vidi “novu demokratsku snagu”. Okupili su se na vrednosnim osnovama, cilj im je da se nađu u novom sazivu srpskog parlamenta, a u završnici im je promena vlasti na predsedničkim izborima za dve godine.

Upitan o tome zašto nisu svoje ideje izneli u strankama iz kojih potiču, Konstantinović navodi da nije problem u idejama, nego da je vreme za smenu političkih generacija.

Uslovi za održavanje izbora neće se popraviti ni za šest, ni za devet meseci, smatra Konstantinović, zato nema smisla u odustajanju i prepuštanju političke borbe. Cenzus očekuju da će proći, a računaju na glasove onih koji nisu ni za bojkot, ni za trenutnu vlast i stranke iz vladajuće koalicije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.