“Pojam vremena” Slobodana Bodulića

VIDEO K9: U Galeriji SULUV od 29. maja je postavljena izložba asamblaža našeg vajara Slobodana Razdela Bodulića, pod nazivom Pojam vremena. Izložba će trajati do 9. juna.

0
38

Izložba za Dušu „Pojam vremena“ Slobodana Bodulića svečano je otvorena u Galeriji SULUV 29. maja, u petak.

Asamblaži na izložbi imaju snagu simbola, a izdvojeni i ugrađeni objekti u reljefu svoje izvorno poreklo u prirodi, rečeno je, između ostalog, o ovoj izložbi.

Sakupljeni objekti i elementi nisu zamena za neku stvar, oni su sama stvar, namerno uzeta iz prirode i zato imaju poseban značaj, izražen organizovanom estetikom, predstavljen likovnim jezikom, u mediju reljefa.

Nakon desetak godina rada sa asamblažima, na nagovor supruge, odlučio se za retrospektivnu izložbu koja je svečano otvorena 29. maja u galeriji SULUV.

U Bodulićeva dela su utkani elementi prikupljeni sa njegovih putovanja koje je posle obeležio kao jedan pristup u nekom svom estetskom delovanju.

Tako i ovi okviri i pregrade izraženi u njegovim delovima jesu, zapravo, prema Bodulićevim rečima, vrednosti koje postoje kao oblik koji popunjavamo – naša soba, kuća, stan, koja kreće od skromnih elemenata i vremenom se popunjava dok ne ostvari jedan životni ciklus.

Bila bi šteta za ljubitelje umetnosti da ne pogledaju ovu Bodulićevu izložbu za dušu, koja će u SULUV-u biti postavljena do petka, 9. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.