Pojačanje obezbeđenja na Najlonu

VIDEO K9: JKP "Tržnica" raspisala je javnu nabavku za usluge obezbeđenja na pijacama, a ove usluge se prvenstveno odnose na Najlon pijacu.

0
477

Tržnici su potrebne usluge dodatnog obezbeđenja, koje između ostalog, obuhvataju fizičko obezbeđenje, sprečavanje vršenja prekršaja i krivičnih dela, ali i sprečavanje bespravne prodaje robe.

“Radi se isključivo o uslugama dodatnog obezbeđenja, koje je 99% angažovano, čak i 100%, na Najlon pijaci, vikendom, kad imamo pojačanu posetu i, uslovno rečeno, više problema. Inače, Tržnica sve svoje redovne potrebe zadovoljava sa svojom službom tehničkog obezbeđenja, koja je uredno po zakonu licencirana i obavlja te poslove”, istakao je Dušan Bajić, direktor JKP Tržnica.

Na Najlon pijacu vikendom dolazi preko 2.000 zakupaca i to obično u istom periodu tokom noći, pa je obezbeđenje u tom periodu neophodno, pre svega radi regulisanja tezgi, objašnjava Bajić.

“Česte su pojave da se ne poštuje prethodni zakup, nego ko gde stigne da zauzme mesto. Onda moramo da ih dovedemo u neki red, kako to i pripada, da onaj ko je uplatio mesečni zakup ili nedeljni dobije svoje mesto, a ne da stane bilo gde, a oni koji ništa od toga nisu rezervisali, oni staju onda na prazno”, rekao je Bajić.

On dodaje da se u toku dana na ovoj pijaci javlja i nelegalna prodaja pića i hrane, pa će jedan od zadataka obezbeđenja biti i da spreči takvu prodaju.

Pored Najlnon pijace, u slučaju potrebe, obezbeđenje će moći, kako je rekao, da interveniše i na ostalim pijacama Tržnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.