Pojačane saobraćajne kontrole

VIDEO K9: Ove nedelje saobraćajna policija će na putevima u Srbiji sprovoditi pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, a u okviru međunarodne akcije ROADPOL mreže.

0
33

Saobraćajna policija na putevima u Srbiji od 8. do 14. avgusta sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na kontrolu brzine kretanja vozila.

U akciji će, kako je saopšteno, svakodnevno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja – ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj. Od početka godine je, zbog neprilagođene brzine kretanja, zabeleženo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo 155 lica, a zbog prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, podaci su  Ministarstvo unutrašnjih poslova koje apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja. Ovonedeljna akcija biće  sprovodena u 30 država članica organizacije ROADPOL, mreže saobraćajnih policija Evrope.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.