Pojačane kontrole saobraćaja do 19. februara

VIDEO K9: Ove nedelje saobraćajna polcija sprovodi pojačane kontrole za autobuse I kamione, ali i za sve ostale učesnike u saobraćaju.

0
64

Uprava saobraćajne policije do 19. februara sprovodi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, saopšteno je iz MUP-a.
Ova akcija istovremeno se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreže saobraćajnih policija Evrope), a patrole saobraćajne policije prvenstveno su usmerene na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat stavljen je na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.
Uz to su pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, s obzirom da se zbog državnog praznika, Dana državnosti, očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u našoj zemlji. Iz MUP-a navode da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama na našim putevima poginulo 45, a povređena 1.334 učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.