Pojačana kontrola saobraćaja, sutra „Speed Marathon“ na drumovima

VIDEO K9: Saobraćajna policija ove nedelje sprovodi akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila. U okviru te akcije sutra će biti sprovedena i akcija "Spid maraton", koja podrazumeva merenje brzine vožnje na putevima neprekidno tokom 24 sata, najavljeno je iz MUP-a.

0
1083

Akciju pojačane kontrole brzine kretanja vozila ove sedmice sprovodi saobraćajna policija u svim državama koje sarađuju u okviru TISPOL-a, u 28 zemalja članica Evropske unije, Švajcarskoj, Norveškoj i Srbiji.

Sutra će, u sredu 19. aprila, u okviru akcije biti sproveden i „Speed Marathon“, tokom kojeg će brzina vozila na drumovima biti merena 24 časa neprekidno ručnim radarima, radarima u sistemima video nadzora i uređajima za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima.

Svaki kontrolisani vozač biće i alkotestiran, dok će saobraćajna policija, takođe, prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, obaviti i kontrolu korišćenja pojaseva za vezivanje vozača i putnika, na način koji je predvideo proizvođač vozila.

Prema istraživanjima koja je objavio Evropski savet za bezbednost saobraćaja, povećanje brzine kretanja za svega pet odsto dovodi do povećanja broja saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom za više od 20 procenata.

Prema istom istraživanju, korišćenje sigurnosnih pojaseva smanjuje rizik od smrtnog stradanja u saobraćajnim nezgodama za oko 50 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.