Pojačana kontrola saobraćaja do 23. februara

VIDEO K9: Saobraćajna policija od danas do 23. februara sprovodi pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

0
19

Cilj pojačane kontrole do 23. februara je povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

Kontrola je usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka.

Od početka ove godine je, kako je saopšteno, broj saobraćajnih nezgoda na našim putevima povećan za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam procenata u odnosu na isti period prošle godine. Crni bilans do sada je 22 poginulih vozača i isto toliko pešaka, 12 putnika u putničkom vozilu i sedam biciklista.

Najčešći razlog nastanka saobraćajnih nezgoda od početka 2020. godine bila je neprilagođena brzina. Kao rezultat ovog prekršaja, 25 učesnika u saobraćaju je izgubilo život, dok ih je više od 300 povređeno. Takođe, u saobraćajnim nezgodama koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, tri učesnika u saobraćaju su poginula, a 104 povređena. Analize pokazuju i da u ovom periodu 58 odsto poginulih vozača i putnika u vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.

Kada je reč o saobraćajnim nezgodama u kojima učestvuju pešaci, od početka ove godine, utvrđeno je da 30 odsto pešaka strada usled neopreznog stupanja na kolovoz. Takođe, 30 odsto saobraćajnih nezgoda sa nastradalim pešacima izazvali su vozači putničkih vozila.

Uprava saobraćjne policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.