Pojačana kontrola saobraćaja

VIDEO K9: Tokom vikenda, saobraćajna policija će na svim najvažnijim putnim pravcima u Srbiji pojačano kontrolisati saobraćaj sa akcentom na otkrivanje najtežih prekršaja čije činjenje može imati tragične posledice, saopšteno je iz MUP-a.

0
32

Tokom predstojećeg vikenda biće sprovedena akcija pojačane kontrole saobraćaja, sa
posebnim akcentom na otkrivanje najtežih prekršaja čije činjenje može imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

U cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja, na svim najvažnijim putnim pravcima pojačano će biti kontrolisani prekršaji prekoračenje brzine kretanja vozila, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

U kontroli saobraćaja biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uključujući radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci, poručuju iz MUP-a.

U poslednje tri godine tokom juna prosečno je na putevima u Srbiji život izgubilo 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja.

U protekla 24 sata samo na području našeg grada bilo je 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice poginulo, dok su tri zadobila teške, a pet lake telesne povrede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.