Pojačana kontrola pojasa i prevoza dece

VIDEO K9: Saobraćajna policija će od ponedeljka pojačano kontrolisati korišćenje sigurnosnog pojasa i način prevoženja dece u vozilima, u okviru međunarodne ROADPOL akcije.

0
42

Saobraćajna policija će, od 6. do 12. marta, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, koja se sprovodi u 30 država članica organizacije mreža saobraćajnih policija Evrope, ROADPOL, posebnu pažnju usmeriti na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima.

Nekorišćenje pojasa trenutno je jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji i sobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način, saopšteno je iz MUP-a.

Prošle godine je na našim putevima zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

U isto vreme je, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa sankcionisano više od 195.200 učesnika u saobraćaju, dok je zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima sankcionisano više od dve i po hiljade osoba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.