Pojačana kontrola na putevima – vežite pojas!

VIDEO K9: Tokom ove nedelje, saobraćajna policija vršiće kontrolu vezivanja sigurnosnih pojaseva, kao i način vožnje dece u automobilima.

0
184

Od danas pa do 17. marta saobraćajna policija sprovodi pojačanu kontrolu i kažnjavanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve na prednjim i na zadnjim sedištima, kao i onih koji decu prevoze na nepropisan način.

Reč je o međunarodnoj akciji koju sprovode članice TISPOL-a, Mreže saobraćajnih policija 29 zemalja, među kojima je i Srbija.

Istraživanje Agencije za bezbednost saobraćaja pokazuje da je procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Srbiji oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata. Alarmantno je i to što, prema podacima ove Agencije, oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Iz MUP-a je saopšteno da je pojačana kontrola neophodna, jer je prema izveštajima nadležnih službi, od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.