Pojačana kontrola motociklista

VIDEO K9: Saobraćajna policija u narednom periodu obavljaće pojačanu kontrolu saobraćaja, posebno vezano za prekršaje koje čine vozači motocikala, saopštio je danas MUP koji je apelovao na vozače, posebno motocikliste, da poštuju saobraćajne propise.

1494

Podsetivši na nekoliko saobraćajnih nezgoda proteklih dana, u kojima su stradali motociklisti, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov je upozorio da trećina vozača motocikala nema odgovarajuće dozvole i da nije mali broj onih koji voze pod dejstvom alkohola.

“U narednom periodu MUP će preduzeti sve mere kako bi sankcionisao vozače motocikala koji su u prekršaju, a tu pre svega mislim na prekoračenje brzine kretanja, vožnju pod uticajem alkohola, ali i nekorišćenje zaštitne kacige ili vožnja bez odgovarajuće kategorije vozačkih dozvola. Takođe, biće sankcionisani i ostali učesnici u saobraćaju koji ne ustupaju prvenstvo prolaza ili ne daju pokazivače pravca”, naveo je Arsov.

On je ukazao na to da će saobraćajna policija koristiti i motocikle, više nego što je do sada bilo uobičajeno, među kojima i „presretače“.

Načelnik saobraćajne policije apelovao je na vozače da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje živote, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.