Pojačana kontrola hrane na pijacama

VIDEO K9: Visoke letnje temperature donele su rizik od kvarenja namirnica na pijacama, pa je kontrola inspekcija na pijacama u Novom Sadu, prethodnih dana bila intenzivna.

0
560

Za sada na pijacama nema žalbi na pokvarene namirnice i Tržnica uspešno radi na sprečavanju puštanja u promet takvih namirnica, kažu u ovom preduzeću.

“Za sad nemamo prijavljenih problema. Namerno naglašavam prijavljenih, jer ne znači da negde nešto se nije provuklo, a da ne znamo, ne smemo nikada biti sigurni. Jeste manji promet na pijacama u ovih mesec dana, jer jednostavno su temperature neuobičajeno visoke za ovo klimatsko područje, čak i za ovaj deo”, rekao je Dušan Bajić, direktor JKP Tržnica.

Tržnica se ovih dana priprema da realizuje preostale investicione planove za ovu godinu. U preduzeću očekuju isporuku čistilice koja će raditi na Limanskoj pijaci, a nova ulaganja planirana su za Najlon pijacu.

“Na Najlon pijaci pripremamo tehničku dokumentaciju i ona je negde u završnoj fazi izrade. A sad, da li treću ili četvrtu nadstrešnicu, pošto su već urađene dve ovog tipa, a jedna je puno šira davnih dana urađena, sasvim je svejedno broj, da pokrijemo još jedan deo najlona, jer se pokazalo da je to našim zakupcima više nego zanimljivo i omogućuje da Najlon radi i pod lošim vremenskim uslovima poput ovoga sunca, tako još više i snega”, naveo je Bajić.

Bajić očekuje da će dobiti građevinsku dozvolu polovinom septembra, nakon čega će biti raspisana javna nabavka. Procena vrednosti ove investicije je oko 12 miliona dinara, kaže Bajić, ali dodaje da ovoga puta očekuju jeftinije ponude.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.