Pojačan rad sektora za naplatu putarine tokom praznika

JP „Putevi Srbije” i Sektor za naplatu putarine spremno dočekuju božićne i novogodišnje praznike, jer su to periodi povećanog intenziteta saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

0
407

JP ,,Putevi Srbije“ je pojačalo rad na naplatnim stanicama u cilju bržeg prolaska vozila, sprečavanja zastoja i efikasnijeg obavljanja poslova.

Svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno, bez pauze, povećan je broj inkasanata i organizovan poseban režim rada tehničke službe, kako bi se eventualni iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

JP „Putevi Srbije“ omogućilo je učesnicima u saobraćaju da se putem portala na auto-putevima informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Na vidljivim mestima u zoni naplatnih stanica, postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku.

Komforniju vožnju svim učesnicima u saobraćaju omogućava elektronska naplata putarine. Upotreba TAG uređaja za elektronsku naplatu putarine osim što značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se prilikom dopune TAG uređaja odobravaju različiti popusti.

U sistemu elektronske naplate putarine trenutno ima oko 214 000 korisnika TAG uređaja.
Uz prodajna mesta JP „Putevi Srbije“ u Beogradu u Ustaničkoj ulici br.64/5, u zoni nekadašnje naplatne stanice Bubanj potok na auto-putu E-75 i Novom Sadu u ulici kralja Petra I 28a, prodaja i dopuna TAG uređaja se vrši i na 103 prodajna mesta koja se nalaze duž svih deonica auto-puteva u Srbiji, na graničnim prelazima i u većim gradovima preko mreže ovlašćenih distributera, kao što su benzinske stanice NIS Gasprom, OMV, Europetrol, BS Petrol, Mol Srbija, Sineza, Savez vozača Srbije, Putne takse d.o.o., poslovnice AMSS i Tehnokopa.

JP “Putevi Srbije“ apeluje na vozače da na put krenu odmorni, da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
Savetujemo učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom večernjih i jutarnjih časova, zbog mogućih niskih temperatura i stvaranja poledice.

JP „Putevi Srbije“ učesnicima u saobraćaju želi srećan put i svim građanima čestita predstojeće praznike!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.