Pogled na marginalizovane grupe

VIDEO K9: Izložba fotografija o marginalizovanim grupama biće postavljena sutra uveče u Hotelu Vojvodina u Novom Sadu. Na ovim fotografijama protekle nedelje radilo je 35 mladih iz sedam zemalja sveta u okviru projekta „Participativna fotografija za društvenu praksu“ koji je sproveo EDIT centar iz našeg grada.

0
7

U okviru omladinske razmene, projekat „Participativna fotografija za društvenu praksu“ okupio je u Novom Sadu 35 mladih učesnika iz sedam zemalja sveta koji su od prošle nedelje radili na organizovanju izložbe o društvenim problemima Romske zajednice i drugih marginalizovanih grupa.

Projekat je organizovao EDIT centar iz Novog Sada.

Fotografije nastale tokom omladinske razmene biće prikazane građanima Novog Sada u subotu, 25. septembra, sa početkom u 18 časova u bašti Hotela Vojvodina, kada će foto izložba i biti otvorena.

Ova postavka bi trebala da doprenese većem osećaju empatije, tolerancije, kao i da stimuliše međusobni dijalog svih posmatrača.

„Participativna fotografija za društvenu praksu“ je razmena mladih čiji je glavni cilj osnaživanje učesnika i omladinskih lidera, volontera, omladinskih aktivista, za promovisanje participativne fotografije kao alata za rešavanje društvenih pitanja i problema.

Cilj je takođe i osnaživanje učesnika za preuzimanje inicijative za rad sa marginalizovanim grupama, istraživanje realnosti u kojoj se nalazi danas u Evropi Romska, kao i druge manjinske zajednice, uz međusobnu razmenu društvenih i kulturnih situacija i problema Roma u zemljama učesnicama.

Ovaj internacionalni projekat finansira Evropska komisija kroz program Erasmus plus i Fondacije Tempus.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.