Poduženo radno vreme kafića

VIDEO K9: Dobra vest za vlasnike kafića i restorana: prema najnovijoj odluci Kriznog štaba, kafićima i restoranima u zatvorenim prostorima, radno vreme će biti produženo do 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera.

9

U kafićima i restoranima u zatvorenim prostorima, radno vreme biće produženo do 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera, najavila je zamenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je dodala da svaki građanin treba individualno da proceni rizik po zdravlje svoje porodice kada odluči da ode u kafić ili restoran.

Navela je i da je situacija u zemlji stabilna, ali i pozvala na odgovorno ponašanje zbog svakodnevnih prijava novozaraženih i preminulih od korone.


U Novom Sadu se, pored vlasnika kafića i restorana, dobrim vestima mogu nadati i vlasnici novosadskih firmi.

Naime, novosadska vlast će na sednici Skupštine grada u petak, 2. oktobra, usvojiti nove mere za kako bi firmama bilo olakšano poslovanje usled krize izazvane epidemijom Kovida 19.

Predviđeno je da u naredna tri meseca deo privrednika bude oslobođen obaveze plaćanja komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, a to će se odnositi na bioskope, turističke agencije i hotele.

Takođe, biće ukinuta naknada za korišćenje javnih površina za sve svrhe osim za prodaju štampe i prodaju zatanskih i sličnih proizvoda.

U odluci je navedeno da se ove mere donose kako bi privrednicima bila omogućena likvidnost i kako bi se pomoglo privrednim subjektima koji su najviše ugroženi korona krizom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.