Podsticaji za nabavku priplodnih grla

VIDEO K9: Nabavku kvalitetnih priplodnih grla u Vojvodini pokrajina je, ove godine po prvi put, podržala sa više od 45 miliona dinara. Ugovori su danas dodeljeni proizvođačima u zgradi Pokrajinske vlade

0
44

Ugovori za poboljšanje stočarske proizvodnje u Vojvodini uručeni su danas korisnicima u Holu Pokrajinske vlade. Sredstva su dodeljena na osnovu dva konkursa – za poboljšanje stočarske proizvodnje u cilju podizanja konkurentnosti kroz preradu mleka i mesa, kao i za nabavku kvalitetnih priplodnih grla.

S prerađivačima mesa i mlekarima zaključeno je sedam ugovora ukupne vrednosti od 11 miliona dinara.

Po konkursu o dodeli sredstava za nabavku kvalitenih priplodnih grla u Vojvodini, koji pokrajina primenjuje po prvi put, zaključeno je 87 ugovora, a dodeljena su sredstva u visini od 45,4 miliona dinara.

Malić je rekao i da je ovo jedan od podsticaja stočarima da ostanu na selu, uposle članove porodice i još radnika te da će ostatak planiranih sredstava biti preusmeren na farmere i opremanje njihovih objekata.

Cilj ovog konkursa je da stočari postanu konkurentni na tržištu kao i da prilagode svoje proizvode deklaracijama, što bi bilo neophodno prilikom ulaska u Evropsku uniju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.