Podsticaji ravnopravnosti polova u APV

VIDEO K9: Tokom prošle godine realizovane su sve planirane aktivnosti Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova uz utrošak manje sredstava nego što je to bilo predviđeno, stoji u godišnjem izveštaju koji je danas razmatrao Odbora za ravnopravnost polova pokrajinskog parlamenta.

0
213

Godišnji izveštaj o radu Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova u 2021. godini razmotren je danas, između ostalog, na sednici Odbora za ravnopravnost polova Skupštine Vojvodine.

Pozitivno je to što je pokrajinski zavod tokom prošle godine sproveo sve planirane aktivnosti, istakla je direktorka ovog Zavoda, Stanislava Malić Gostović.

Najznačajnije nove aktivnosti koje su pokrenute prošle godine su, prema njenim rečima, one koje se tiču podsticajnih mera.

Za fizička lica Zavod je prošle godine po prvi put sproveo konkurs za afirmaciju ženskog preduzetništva.

Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova realizovao je i prošle godine redovne mere za afirmisanje rodne ravnopravnosti jednakih mogućnosti kroz publikovanje radova, dodelu kuća sa okućnicom mladom bračnim parovima i vanbračnim partnerima, kroz podršku Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini i druge aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.