Podsticaj ženskom inovacionom preduzetništvu

VIDEO K9: Pred sutrašnji Međunarodni dan ženskog preduzetništva, danas su Novom Sadu uručeni ugovori preduzetnicama po projektu koji je Vlada Srbije finansirala sa 6 miliona dinara.

0
11

Novosadskim preduzetnicama danas su Ugovore o bespovratnim podsticajnim sredstavima za podršku razvoja ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Grada za 2022. godinu uručili gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Gradonačelnik je ovom prilikom svim ženama u biznisu čestitao sutršnji Međunarodni dan ženskog preduzetništva i podsetio da je u poslednjih šest godina Grad za ove namene izdvojio 45 miliona dinara, a ukupno 157 firmi u vlasništvu naših sugrađanki dobilo je sredstva na osnovu ovog konkursa.

U okviru projekta “Afirmacija ženskog inovativnog preduzetništva na teritoriji Novog Sada”, za čiju su realizaciju obezbeđena sredstva odlukom Vlade Srbije, 24 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena, dobilo je šest miliona dinara putem Javnog konkursa za ovu godinu.

Subvencija koja se dobija Konkursom može se koristiti za kupovinu jedne ili više mašina i računarske opreme, istraživanje i razvoj, izradu studije o tehničkoj izvodljivosti, sticanje prava industrijske svojine, inovacije procesa i organizacije poslovanja, kao i za usluge uređenja poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.