Podsticaj samozapošljavanja žena

VIDEO K9: Četrdesetak Novosađanki sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobilo je danas grantove u iznosu od 300.000 do 350.000 dinara za započinjane sopstvenog biznisa na osnovu Javnog poziva za subvencije Gradske uprave za privredu.

0
15

Ženama sa teritorije Grada Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za 2022. godinu jutros su uručeni ugovori u Gradskoj kući.

U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, Grad odobrava sredstva svake godine za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a ove godine, ona iznose od 300 000 do 350 000 dinara, u zavisnosti od delatnosti, troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

Ženama koje su dobile subvencije Grada za otpočinjanje sopstvenog biznisa, Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada, je čestitao na hrabrosti i odvažnosti istakavši da će Grad uvek činiti sve što može, u okviru svojih mogućnosti, da im taj prvi korak i prvu godinu, koja je uvek najteža, bar malo olakša.

U ime žena koje su dobile subvenciju, obratila se preduzetnica Nataša Padrov.

Ukupan novčani iznos izdvojen za ovu namenu je ovog puta bio 15.000 000 dinara za 44 nezaposlene žene, a u avgustu sledi novi Javni poziv Gradske uprave za privredu. Reč je o konkursu za sredstva samozapošljavanje i za muškarce i za žene, a budžet za tu namenu biće 45 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.