Podsticaj samozapošljavanju žena

VIDEO K9: Danas su u svečanoj sali Gradske kuće uručeni ugovori ženama koje su ostvarile prava na subvencije za samozapošljavanje, na osnovu Javnog poziva za žene sa teritorije Novog Sada.

0
409

Bespovratne subvencije u iznosu od 150.000 do 280.000 dinara dobilo je 50 žena sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

“Grad je ove godine izdvojio 10 miliona dinara. Prošle godine je bilo 5, ove godine 10 miliona dinara, za ovaj vid podsticaja i ne radi se o nikakvim kreditnim zaduženjima, radi se o pozajmicama i radi se o bespovratnoj pomoći koju grad, ovo društvo daje našim sugrađankama za početak njihovog posla. Ono na šta sam posebno ponosan jeste činjenica da su dobile naše sugrađanke za pokretanje biznisa u različitim delatnostima, različite životne dobi i naravno u većem broju nego što smo imali prošle godine. To je najbolji dokaz kako se u praksi primenjuje ono što smo 2015. kao Grad Novi Sad definisali, da će biti deo od budžetiranja u okviru naših sredstava Grada Novog Sada”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik je izneo podatak da Novi Sad u avgustu ove godine ima 3.770 manje nezaposlenih u odnosu na avgust prethodne godine, od kojih su njih 2.000 žene.

“Nacionalna služba za zapošljavanje od početka godine je potpisala preko 260 ugovora za samozapošljavanje. Tih 260 ugovora je finansirala Nacionalna služba za zapošljavanje, Vlada Vojvodine i Grad Novi Sad. Ukupna sredstvaodvojena za ovu namenu je preko 56 miliona”, navela je Tatjana Vidović, direktorka filijale NSZ Novi Sad.

Korisnice subvencije u obavezi su da obavljaju delatnost kojom su konkurisale 12 meseci i da za to vreme redovno uplaćuju poreze i doprinose.

Žene koje su prethodne godine ostvarile pravo na subvenciju, već ove su konkurisale za otvaranje novih radnih mesta, što je pokazatelj da ovakvi podsticaji daju rezultate u vidu razvoja privatnog biznisa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.