Podrška žrtvama “Armagedona”

VIDEO K9: Rezultati policijske akcije Armagedon, koja kontinuirano traje već duže vreme, razotkrivaju razmere zlostavljanja dece u našoj zemlji. Vodeća civilna organizacija koja deluje na zaštiti dece od zlostavljanja i seksualnog iskorišćavanja je Fondacija Tijana Jurić, čiji je osnivač nedavno postao zvanični zastupnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji, organizacije koja postoji već deset godina, ali nije radila aktivno.

0
3

Jedan od odgovora građana na učestale slučajeve različitih oblika zlostavljanja maloletnika u našoj zemlji bilo je formiranje Fondacije Tijana Jurić iz koje je izrastao novi Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji. Ova odluka, rekao je Igor Jurić, nije bila ni malo laka, ali je bila neophodna.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu postoji u Hrvatskoj, uskoro će biti osnovan i u BiH, a njihovo delovanje biće regionalno.

Činjenica je, naveo je Jurić, da Fondacija nije imala veliku podršku institucija u prethodnom periodu, a razlog je, smatra on, verovatno strah od kritike.

Centar za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji, osim što će delovati na svim poljima na kojima je ranije radila Fondacija i što će raditi na umrežavanju u regionu, biće angažovana i u drugim segmentima. Jedan od glavnih je samoodrživost, istakao je Jurić, kako bi izbegli zavisnost od bilo čije podrške, zbog čega je u planu otvaranje jednog socijalnog preduzeća i korišćenje evropskih fondova.

U planu je takođe i otvaranje poludnevnog boravka za zlostavljanu i decu kojoj je potreban bilo kakav vid pomoći u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.