Podrška ženskom preduzetništvu u APV

VIDEO K9: Raspisan je pokrajinski javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu u 2022. godini na kojem preduzetnice mogu aplicirati do 23. marta.

0
48

Novi javni konkursa za dodelu bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za tekuću godinu raspisao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, u saradnji sa Savetom za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine.

Analiza Savetaza koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine, kako je rečeno pokazala je da je važna sistemska podrška ekonomskom osnaživanju žena, jer ono predstavlja značajan korak na putu emancipacije i sticanja ekonomske nezavisnosti i preduslov je za rodnu ravnopravnost. Preduzetnice i dalje, međutim, posluju u nedovoljno stimulativnom okruženju.

Na skupu je predstavljena je i „Analiza o trenutnom stanju u privrednim subjektima – društvima u AP Vojvodini u kojima su žene vlasnice ili suvlasnice u iznosu većem od 51 odsto“, koju je uradila Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Sredstva po ovom konkursu biće odobravana po principu refundacije, u ukupnoj vrednosti od 7,5 miliona dinara i namenjena su subvencionisanju troškova nabavke mašina, odnosno opreme, računarske opreme, softvera ili usluge, u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga. Iznos odobrenih sredstava može biti najmanje 50.000 dinara, dok se najviši iznos utvrđuje u skladu sa predmetom nabavke.

Javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu objavljen je na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i na aplikaciji za mobilne telefone Sekretarijata, a preduzetnice se mogu prijaviti do 23. marta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.