Podrška višečlanim porodicama

VIDEO K9: Višečlanim porodicama, u kojima je od 1. januara 2020. godine rođeno treće ili četvrto dete, danas su u Holu Pokrajinske vlade dodeljena bespovrtana sredstva za kupovinu ili adaptaciju kuća.

0
4

Dvesta trideset sedam porodica koje su od 1. januara prošle godine dobile treće ili četvrto dete, dobile su bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Predsednik Pokrajinske vlade rekao je da je od 2018. godine, kada je uvedena ova mera kao vid podrške višečlanim porodicama, obezbeđeno 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja.

Za ovu godinu sredstva za adaptaciju ili dogradnju u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

Predsednik pokrajinske vlade rekao je i da je ove godine vladalo veliko interesovanje pa se na konkurs prijavilo 466 porodica, te da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške kako bi što više dece imalo bolji i kvalitetniji životni prostor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.