Podrška ustanovama socijalne zaštite

VIDEO K9: U Dečjem selu u Sremskoj Kamenici danas su dodeljeni ugovori vredni 469 miliona dinara kojima su podržani projekti 27 ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

0
77

Ugovore za unapređenje socijalne zaštite u Vojvodini, ukupne vrednosti 469 miliona dinara kojima su podržana 122 projekta ustanova socijalne zaštite u Vojvodini, uručio je danas u Sremskoj Kamenici predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, koji je naveoo da će zahvaljujući ovim sredstvima korisnici moći da nastave rad na unapređenju kvaliteta rada i boravka u svojim ustanovama.

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada učinila i značajne korake u izgradnji novih objekata i izrazio očekivanje da će do leta biti završeni radovi u Domu za duševno obolela lica u Čurugu, u opštini Žabalj. Već početkom sledeće godine za ove namene biće, kako je rekao izdvojeno dodatnih 450 miliona dinara.

Projekte koji su dobili sredstva na drugom ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova realizovaće 27 ustanova za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada, domovi za stare, ustanove za decu i omladinu, domovi za duševno obolela lica i Centar za socijalni rad Novi Kneževac sa domskim odeljenjem. Ovim novcem biće finansirana rekonstrukcija, održavanje i adaptacija objekata socijalne zaštite, podrška redovnim programima u direktnom radu s korisnicima i nabavka medicinske i druge opreme.

Sredstva su, između ostalog, izdvojena za Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu za priključenje domske kotlarnice na prirodni gas i rekonstrukciju grejnih instalacija, te za nabavku nameštaja za sobe korisnika. Gerontološki centar u Somboru, pored nabavke opreme, dobio je novac i za rashladne komore i nadogradnju jedinstvenog informacionog sistema usluga, Dom za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ u Jabuci nabaviće kombi sa rampom za prevoz korisnika, dok je Gerontološki centar Novi Sad dobio sredstva za nabavku medicinske opreme, kao i opreme za kuhinju i vešeraj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.