Podrška unapređenju položaja Roma

VIDEO K9: Unapređenje položaja romske nacionalne manjine, naročito u oblastima obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog statusa bile su teme razgovora na sastanku održanom u zgradi Pokrajinske vlade, a povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma.

0
30

Tokom proteklih godina je učinjen veliki pomak kada je reč o uslovima života Roma u Vojvodini, ali je to samo početak procesa na kome se mora dugo i zajednički raditi, istaknuto je na sastanku delegacije Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i predstavnika Pokrajinske vlade održanom povodom 8. aprila, Svetskog dana Roma.

Najveći problemi sa kojima su pripadnici ove nacionalne manjine suočeni, ne samo u Vojvodini, jesu u oblastima obrazovanja, zapošljavanja i socijalnog statusa i to su, kako je rečeno, prioriteti u budućem delovanju na unapređenju njihovog položaja u pokrajini.

Sastanku su, pored predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibora Nakića i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, prisustvovali i predstavnici Kancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine, kao i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović.

Ovom prilikom, direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović uručila je predsedniku Pokrajinske vlade plaketu za doprinos u procesu integracije i unapređenja položaja Roma u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.