Podrška unapređenju elektrokominikacija

VIDEO K9: Šest vojvođanskih opština dobile su danas ugovore o bespovratnim sredstvima Pokrajine za unapređenju elektronskih komunikacija.

0
8

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 7,5 miliona dinara dodeljeni su danas predstavnicima šest vojvođanskih lokalnih samouprava koje su to pravo ostvarile na konkursu za finansiranje projekata u oblasti elektronskih komunikacija.

Reč je o opštinama treće i četvrte kategorije republičkog proseka razvijenosti, Sečanj, Šid, Žitište, Irig, Nova Crnja i Novi Bečej, koje će ova sredstva iskoristiti za uspostavljanje hotspot lokacija besplatnog interneta i projekte video-nadzora u školama – „Bezbedna ustanova“.

„Naše je opredeljenje da u svim konkursima posebno vodimo računa o slabije razvijenim lokalnim samoupravama, jer želimo da im pomognemo kako bi prešle u višu kategoriju razvijenosti. Veoma je značajno i to što je reč o projektima koji direktno utiču na poboljšanje života građana u tim sredinama“, rekao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Realizacijom ovih ugovora, naveo je Ivanišević, biće omogućeno uvođenje besplatnog interneta u šest opština na nekoliko lokacija koje su klasifikovane i kao turistička mesta, što  doprinosi razvoju turističke privrede, a kao posebno važno, kada je reč o ciljevima ovog konkursa, on je istakao ulaganje u sigurnost dece i postavljanje video-nadzora u školama.

Ivanišević je rekao i da je budžet Sekretarijata za 20 odsto veći nego prošlogodišnji, te da će narednu godinu započeti upravo raspisivanjem novih konkursa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.