Podrška turizmu početkom 2021.

VIDEO K9: Vojvodina je bila posećena turistička destinacija tokom leta, a početkom naredne godine planirano je kreiranje novog seta mera i konkursa za turistički sektor, zaključak je današnjeg sastanka pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i direktorke Turističke organizacije Vojvodine.

0
41

Tekuća godina je za mnoge privredne grane bila gotovo kobna, naročito za turistički sektor.

Veliki broj turističkig agencija zatvorio je svoja vrata, a mnoštvo radnika zaposlenih u ovom sektoru usled smanjenog obima posla, dobilo je otkaz.

Vlasnici agencija, kao i zaposleni u ovom sektoru su u više navrata dobijali državnu pomoć, međutim, to očigledno nije dovoljno da bi i nastavili svoj rad.

Nezadovoljstvo radnika u turizmu ogleda se i u sve češćim protestima, a poslednji je organizovan 2. decembra isped Ministarstva finansija.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i direktorka Turističke organizacije Vojvodine dr Nataša Pavlović razgovarali su o zajedničkom kreiranju mera i konkursa koje će sekeretarijat raspisati početkom sledeće godine.

U Turističkoj organizaciji Vojvodine kažu da su tokom letnjih meseci zabeleženi pozitivni rezultati kada su u pitanju domaći turisti.

Na dolazak turista, kaže Pavlović, značajno je uticalo subvencionisanje putem sistema vaučera koje je ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovelo.

Prema rečima Ivaniševića, sekretarijat će krajem februara raspisati konkurs za zapošljavanje, samozapošljavanje, javne radove, kao podrška Pokrajinske vlade onima koji žele da započnu sopstveni biznis.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.