Podrška studentima romske nacionalnosti

VIDEO K9: Studentima romske nacionalne manjine danas su u zgradi Banovine dodeljeni ugovori o jednokratnoj novčanoj pomoći.

0
57

Ugovore o jednokratnoj novčanoj pomoći pokrajine uručeni su danas studentima romske nacionalne manjine koji su upisani primenom afirmativne mere u školsku 2022/2023. godinu na Univerzitet u Novom Sadu.

Reč je o merama koje predstavljaju mehanizam podrške kako bi se smanjile nejednakosti u društvu, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je dodelio ugovore studentima.

Studenti su dobili po 30.000 dinara ove jednokratne pomoći, a ove godine je tu mogućnost ostvarilo njih deset iz osam vojvođanskih lokalnih samouprava.

Ovaj poziv je raspisan u cilju poboljšanja materijalnog položaja studenata prve godine i motivisanja da nastave školovanje, rekla je direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović, a poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović naglasila je da je ovaj vid podrške izuzetno važan, pre svega za žene.

Pokrajinska vlada će i ubuduće, kako je naveo Mirović, biti posvećena unapređenju položaja romske nacionalne manjine, kroz zapošljavanje najboljih studenata i druge programe.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova do kraja meseca raspisaće i konkurse za projekte u oblasti unapređenja položaja Roma.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.