Podrška starim zanatima

VIDEO K9: U Zanatskom domu u Novom Sadu uručeni su ugovori korisnicima po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za podršku umetničkim i starim zanatima.

0
31

Bespovratna sredstva pokrajine u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara za subvencionisanje preduzetnika mikro i malih pravnih lica, namenjena su kao podrška poslovima koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, koji su od izuzetne važnosti za više stvari, a naročito zbog tradicije, ističu iz Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam.

Po ovom konkursu je korisnicima odobren subvencionisani iznos za opremu u visini od 100 hiljada do 250 hiljada dinara, a za repromaterijal od 80 hiljada do 200 hiljada dinara.

Za obuku zanatlija, koju Udruženje samostalnih zanatlija Novi Sad vrši u trajanju od 3 ili 6 meseci, javlja se veliki broj zaintersovanih i zbog toga je Zakon o zanatstvu, za čije osnivanje se zalaže i Ivanišević, preko potreban, naveo je predsednik ovog udruženja Slavko Novaković.

Pravo da konkurišu za ova sredstva imala su privredna društva i preduzetnici čija je delatnost stari i umetnički zanati, odnosno poslovi domaće radinosti koji se, na osnovu Pravilnika o određivanju poslova, smatraju starim zanatima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.