Podrška starim zanatima u Vojvodini

VIDEO K9: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam danas je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za pravna lica koji se bave umetničkim i starim zanatima.

0
53

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje preduzetnika koji se bave umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti na teritoriji Vojvodine, raspiaso je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Za ovu namenu je izdvojeno tri miliona dinara i to po 1,5 milion dinara za tekuće i za kapitalne subvencije. Subvencionisani iznos se odobrava za opremu u visini od najmanje 100.000 do 250.000 dinara, kao i za nabavku repromaterijala u vrednosti od 80.000 do 200.000 dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, je istako i da se sredstva odobravaju u visini do 100 odsto od fakturne, odnosno kupovne vrednosti sa PDV-om, samo za jednu namenu po aplikantu.

Javni konkurs je objavljen u dnevnim javnim glasilima, na internet stranici i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata, a rok za podnošenje dokumentacije je 27. septembar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.