Podrška stambenom zbrinjavanju izbeglih

VIDEO K9: 42 izbegličke porodice danas su u Pokrajinskoj vladi dobile ugovore o bespovratnoj pomoći u vidu građevinskog materijala ukupne vrednosti 12 miliona dinara.

103

Na osnovu javnog poziva pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima danas su uručena 42 ugovora o bespovratnoj pomoći za poboljšanje uslova stanovanja, u vidu građevinskog materijala vredna 12 miliona dinara.

Ovom prilikom istaknuto je da je, pored programa stambenog zbrinjavanja, pokrajina pružala podršku i za ekonomsko osnaživanje porodičnih domaćinstava – kupovinom poljoprivredne mehanizacije, plastenika i slične opreme kako za izbegla lica koja su se opredelila da žive u Vojvodini, tako i za povratnike.

Takođe su, kako je rečeno, obezbeđena sredstva i za ekonomsko osnaživanje žena i finansijsku pomoć srednjoškolcima i studentima.

“Ukupno od osnivanja Fonda 1.253 porodice su koristile ovu mogućnost da steknu krov nad glavom kroz otkup seoskih kuća i dodelu izbegličkim i raseljeničkim porodicama ili kroz pomoć u građevinskom materijalu”, naveo je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Uručenju ugovora o ovoj bespovratnoj pomoći prisustvovao je i pomoćnik republičkog komesara za izbeglice Ivan Gerginov.

od M2U00411.MPG do M2U00449.MPG

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.