Podrška stambenom zbrinjavanju izbeglih

VIDEO K9: 42 izbegličke porodice danas su u Pokrajinskoj vladi dobile ugovore o bespovratnoj pomoći u vidu građevinskog materijala ukupne vrednosti 12 miliona dinara.

137

Na osnovu javnog poziva pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima danas su uručena 42 ugovora o bespovratnoj pomoći za poboljšanje uslova stanovanja, u vidu građevinskog materijala vredna 12 miliona dinara.

Ovom prilikom istaknuto je da je, pored programa stambenog zbrinjavanja, pokrajina pružala podršku i za ekonomsko osnaživanje porodičnih domaćinstava – kupovinom poljoprivredne mehanizacije, plastenika i slične opreme kako za izbegla lica koja su se opredelila da žive u Vojvodini, tako i za povratnike.

Takođe su, kako je rečeno, obezbeđena sredstva i za ekonomsko osnaživanje žena i finansijsku pomoć srednjoškolcima i studentima.

“Ukupno od osnivanja Fonda 1.253 porodice su koristile ovu mogućnost da steknu krov nad glavom kroz otkup seoskih kuća i dodelu izbegličkim i raseljeničkim porodicama ili kroz pomoć u građevinskom materijalu”, naveo je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Uručenju ugovora o ovoj bespovratnoj pomoći prisustvovao je i pomoćnik republičkog komesara za izbeglice Ivan Gerginov.

od M2U00411.MPG do M2U00449.MPG

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.