Podrška školarcima izbegličkih porodica

VIDEO K9: Pokrajina je izdvojila šest miliona dinara jednokratne pomoći za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica.

0
58

Ugovori o jednokratnoj novčanoj pomoći za 200 najuspešnijih učenika i studenata iz izbeglih i raseljenih porodica na teritoriji Vojvodine danas su u Novom Sadu uručeni korisnicima.

Sredstva u ukupnoj vrednosti od šest miliona dinara uručena su za 100 srednjoškolaca i 100 studenta preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Reč je odličnim učenicima i studentima kojima ova simbolična sredstva od po 30.000 dinara predstavljaju, kako je istaknuto, podršku za dalje uspešno školovanje.

„Simbolična jednokratna mera podrške, kojom ovoga puta nagrađujemo najuspešnije studente i srednjoškolce sa po 30.000 dinara, jeste signal da država Srbija i AP Vojvodina vode računa o vrednim i uspešnim mladim ljudima, koji predstavljaju budućnost ove zemlje“, izjavio je Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu

Zahvaljujući ovoj meri, koja je aktuelna već nekoliko godina, više od 900 srednjoškolaca i 400 studenata dobilo je ovu vrstu jednokratne pomoći, za šta je usmereno ukupno 48 miliona dinara istakao je direktor Fonda, Duško Ćutilo.

Posebno je značajno, kako je istakao, što su đaci i studenti iz porodica izbeglih i raseljenih prepoznati kao kategorija i kojoj je pružena podrška i na ovaj način.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.