Podrška ruskih dobrovoljaca protestima

VIDEO K9: Nekadašnji ruski dobrovoljac Albert Andijev je izjavio da ruski vojni veterani imaju skoro iste probleme kao i vojni veterani u Srbiji koji danima protestuju u Pionirskom parku u Beogradu.

120

Podršku veteranima koji trenutno protestuju u Beogradu su do sada, pružili uglavnom pojedinci i predstavnici pojedinih udruženja ali i veterani Rusije.

Kakav je odnos veterana Rusije prema protestu srpskih veterana i koliko je značajna podrška njihovim zahtevima, pitanje je postavljeno nekadašnjem ruskom dobrovoljcu iz vremena NATO agresije Albertu Andijevu.

Grupa ratnih veterana i invalida rata protestuje već više nedelja u Pionirskom parku, u znak nezadovoljstva svojim društvenim položajem i pravima. Organizatori su naveli da je država pokazala da ne brine o toj populaciji i da su ratni vojni invalidi i veterani “prepušteni sami sebi”.

Oni zahtevaju povlačenje Predloga zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, osnivanje “boračkog ministarstva” i takozvani “borački dodatak”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.