Podrška ruskih dobrovoljaca protestima

VIDEO K9: Nekadašnji ruski dobrovoljac Albert Andijev je izjavio da ruski vojni veterani imaju skoro iste probleme kao i vojni veterani u Srbiji koji danima protestuju u Pionirskom parku u Beogradu.

73

Podršku veteranima koji trenutno protestuju u Beogradu su do sada, pružili uglavnom pojedinci i predstavnici pojedinih udruženja ali i veterani Rusije.

Kakav je odnos veterana Rusije prema protestu srpskih veterana i koliko je značajna podrška njihovim zahtevima, pitanje je postavljeno nekadašnjem ruskom dobrovoljcu iz vremena NATO agresije Albertu Andijevu.

Grupa ratnih veterana i invalida rata protestuje već više nedelja u Pionirskom parku, u znak nezadovoljstva svojim društvenim položajem i pravima. Organizatori su naveli da je država pokazala da ne brine o toj populaciji i da su ratni vojni invalidi i veterani “prepušteni sami sebi”.

Oni zahtevaju povlačenje Predloga zakona o boračko-invalidskoj zaštiti, osnivanje “boračkog ministarstva” i takozvani “borački dodatak”. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.