Podrška romskim preduzetnicima

VIDEO K9: Oprema za rad romskim preduzetnicima u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji realizuje GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog dodeljena je danas u Novom Sadu.

0
37

Romskim preduzetnicima koji su formalno registrovali svoju delatnost na teritoriji Republike Srbije dodeljena je danas oprema za rad, u okviru projkta „Podrška preduzetništvu u cilju jačanja romskih preduzetnika i zapošljavanja Roma u Srbiji“.

Ovaj projekat, u sklopu programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ realizuje Inicijativa za razvoj romskog preduzetništva (REDI), koja je razvila preduzetničke kapacitete odabranih preduzeća i stvorila mogućnost za zapošljavanje 20 Roma.

Opremu su korisnicima uručili Ninoslav Jovanović, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Robert Bu, vođa tima programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Preduzetnici su u obavezi da, po dobijanju opreme, u svom preduzeću zaposle najmanje jedno lice romske nacionalnosti.

Program nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” sprovodi Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit – GIZ GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i uz
tehničku podršku GFA konsultantske grupe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.