Podrška projektima za održivi razvoj

VIDEO K9: Sa 40 miliona dinara pokrajina je ove godine podržala kratkoročne projekte za održivi razvoj u Vojvodini. Danas su dodeljeni ugovori za finansiranje 48 projekata po ovom konkursu.

0
97

Rešenja rukovodiocima 48 projekata, koji su dobili sredstva na osnovu javnog konkursa za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini u 2022. godini, uručena su danas u Holu Pokrajinske vlade.

Za realizaciju ovih projekata Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedio je 40 miliona dinara. Stručne komisije su, prilikom selekcije, imale zadatak da ocenjuju 148 projekata.

Iznos sredstava za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj povećan je za 15 miliona dinara u odnosu na prošlu godinu i, zajedno sa 70 miliona dinara koliko pokrajina izdvaja za podršku dugoročnim projektima, čini sumu od 110 miliona dinara kojima je obuhvaćeno više od 130 projekata posvećenih naučnoistraživačkoj delatnosti, rekao je ovom prilikom pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje, prof. dr Zoran Milošević. Kada je reč o nauci u Vojvodini, muogu se, prema njegovim rečima, konstatovati dve važne smernice.

Takođe, dodao je Milošević, izdvajanje sredstava za nauku iz bruto-društvenog proizvoda još uvek nije u standardima vrednosti evropskog društva u kome se vidimo.

Nosioci projekata su 25 naučnoistraživačkih organizacija iz medicinskih, prirodno-matematičkih, biotehničkih, tehničkih, tehnoloških, društveno-humanističkih, pravno-ekonomskih i sportskih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.