Podrška projektima nacionalnih manjina

VIDEO K9: Ugovori za finansiranje i sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u Vojvodini u ovoj godini uručeni su danas korisnicima u zgradi Pokrajinske vlade.

0
32

Na konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u Vojvodini u 2021. godini izabrano je 135 projekata od ukupno 302 prijavljena.

Uručujući ugovore korisnicima koji su dobili sredstva, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanja i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević istakla je da je „bogatstvo nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica na teritoriji AP Vojvodine naš biser, naša posebnost i nešto što nas je odavno postavilo na svetsku mapu kulture“,

Ukupna vrednost podržanih projekata u oblastima zaštite nematerijalnog kulturnog nasleđa, savremenog umetničkog stvaralaštva i izdavačke delatnosti na jezicima nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica iznosi 8,6 miliona dinara.

Pored redovnih konkursnih linija, finansijsku podršku pokrajina daje i preko Zavoda za kulturu svih nacionalnih manjina u Vojvodini, čiji su suosnivači Pokrajina i nacionalni saveti nacionalnih manjina, kao i preko Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.