Podrska projektima manjina

VIDEO K9: Predstavnici vojvođanskih visokoobrazovnih ustanova danas su dobili rešenja za 14 naučnoistraživačkih i razvojno-istraživačkih projekata nacionalnih manjina u vrednosti od 5 miliona dinara. Studentski centri „Novi Sad“ i „Subotica“ dobili su 6 miliona namenjenih za popravke i održavanje.

25

Pokrajina je opredelila pet miliona dinara za 14 projekata nacionalnih manjina u visokoškolskim ustanovama i šest miliona za ustanove studentskog standarda u Novom Sadu i Subotici, a rešenja o dodeli ovih sredstava uručena su danas predstavnicima ovih ustanova.

Najviše projekata ove godine odobreno je mađarskoj nacionalnoj manjini – pet, po dva rusinskoj i romskoj nacionalnoj manjini, i po jedan nemačkoj, bunjevačkoj, slovačkoj, hrvatskoj i rumunskoj nacionalnoj manjini.

Studentski centri „Novi Sad“ i „Subotica“ dobili su 6 miliona odobrenih po Konkursu za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada, objekata i opreme u ustanovama studentskog standarda čiji je osnivač pokrajina za 2020. godinu. Studentskom centru „Novi Sad” dodeljena su četiri miliona dinara za sufinansiranje izvođenja molerskih radova u studentskim restoranima 2 i 3, dok su dva miliona dinara izdvojena za sufinansiranje molersko-farbarskih i parketarskih radova u objektima Studentskog centra „Subotica“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.