Podrška privredi pokrajine

VIDEO K9: Danas je u zgradi Pokrajinske vlade svečano potpisan Protokol o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda AP Vojvodine.

0
109

U proteklih 15 dana, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je, s obzirom na krizu izazvanu epidemijom korona viruisa, analizirao dosadašnje stanje i planirao mere za narednu godinu u skladu sa budžetom koji će biti usvojen, naveo je pokrajinski sekretar i dodao da je jedna od aktivnosti i mnogo bolja saradnja sa Garancijskim fondom AP Vojvodine.

U Garancijskom fondu ističu da će situaciju pratiti u narednom pariodu, a u skladu sa brojem privrednih klijenata koji Fond izveštavaju o svojim bilansima i poslovanju, povlačiće dalje poslovne poteze i poteze prema pokrajinskoj privredi.

Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda APV, kaže da nije bila dosadašnja praksa da Fond daje garantne linije za tekuću likvidnost, a svi potencijali bili su usmereni ka investiranju, odnosno proizvodnji.

Sekretar, dr Nenad Ivanišević, naglašava da ovih dana Sekretarijat za privredu i turizam kreira mere koje će biti primenjene tokom sledeće godine, a idaje je, kaže on, da i pored pandemije ni jedna mera ne bude ukinuta, već da se uvode dodatne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.