Podrška prerađivačima u Vojvodini

VIDEO K9: Ugovori za investicije u opremu za preradu voća i povrća i proizvodnju piva proizvođačima u Vojvodini dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade.

0
90

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas ugovore po dva konkursa – potpisani su ugovori s korisnicima koji su dobili sredstva za sufinansiranje investicija za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke, kao i s korisnicima iz Vojvodine koji su dobili podsticaje za nabavku opreme za proizvodnju piva u 2023. godini.

Po oba konkursa, kako je navela Dragica Ilić pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, bilo je opredeljeno više sredstava koja će biti iskorišćena za konkurse usmerene na preradu vina i rakije za šta će biti utrošen potpun iznos predviđen za ovu godinu.7

S prerađivačima voća i povrća potpisano je šest ugovora o subvencionisanju za šta je opredeljeno nešto više od 10 miliona dinara, a s prozvođačima piva četiri, u iznosu od 4,3 miliona dinara.

Cilj oba konkursa, ističu u resornom sekretarijatu, jeste ulaganje u novu opremu radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja stanovništva u ruralnim delovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.