Podrška poslodavcima i nezaposlenima

VIDEO K9: Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 konskursa putem kojih će kroz finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih. Većina tih poziva će biti otvorena do 30. novembra.

0
25

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih poziva, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica. Za ove namene opredeljeno je 5 milijardi i 750 miliona dinara, od čega je 550 miliona za oko 2.000 osoba sa invaliditetom.

U beogradu je danas potpisan sporazum o učinku Nacionalne službe za zapošljavanje za 2021. godinu i tom prilikom je ministarka za rad istakla da je će novac i mere koje će njime biti finansirane, pomoći će da se poboljšaju okolnosti za dolaženje do posla.

Većina javnih poziva, odnosno konkursa biće otvorena do 30. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja ove godin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.