Podrška porodicama izbeglih: 12 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje

VIDEO K9: Ugovori vredni 12 miliona dinara za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica, juče su u zgradi Pokrajinske vlade uručeni 71 porodici iz te kategorije.

0
394

Dvanaest miliona dinara namenjenih za ekonomsko osnaživanje 71 porodice iz kategorije izbeglih, prognanih i raseljenih juče su dodeljeni korisnicima u zgradi Banovine.

Svi vidovi podrške pokrajine raseljenim licima biće nastavljeni dok god postoje porodice kojima je ta podrška potrebna, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom dodele ugovora o korišćenju tih sredstava.

To se odnosi, dodao je Mirović, kako na podršku u rešavanju stambenog pitanja, tako i na druge oblike pomoći koje pruža Fond za izbegla, prognana i raseljena lica.

Direktor ovog fonda Duško Ćutilo istakao je da bez ove vrste pomoći njihove aktivnosti ne bi mogle biti realizovane.

Uslovi konkursa za dobijanje ovi sredstava bili su povoljni i novac su mogle da dobiju sve žene iz ove kategorije koje su imale viziju i želju da rade, istakle su korisnice koje su potpisale ugovore.

“Dobila sam u kome sam dobila sredstva za opremanje ateljea. Bavim se specifičnom tehnikom slikanja na kamenim pločama, sekotehnika. Alati koje ću dobiti i koji su ovim ugovorom predviđeni i u nabavci su, meni su od izuzetnog značaja jer mi omogućavaju lakši, bolji i brži rad. Znači, ubrzava mi proces i širi posao”, rekla je sugrađanka Biljana Ristić.

 

“Mi se bavimo plasteničkom proizvodnjom, dobili smo motokultivator, da nam bude lakše da obrađujemo to što radimo. Imamo pola jutra zemlje i radimo krastavce, kupus… Biće nam mnogo lakše da se bavimo time”, kazala je Sofija Šurlan iz Hrtkovaca.

Novina je, kako je istakao Ćutilo, što je Fondu, zahvaljujući pomoći sa pokrajinskog nivoa, omogućeno raspisivanje javnih poziva u kojima će pomoć po prvi put biti bespovratna, kako za kupovinu kuća na selu, tako i u donacijama u vidu građevinskog materijala, što ranijih godina nije bio slučaj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.