Podrška Pokrajine stočarima

Jedanaest ugovora za sufinansiranje u nabavci opreme dodeljeno je danas predstavnicima poljoprivrednih gazdinstava iz Vojvodine koji se bave stočarstvom.

0
20

Za unapređenje stočnog fonda u Vojvodini, njegovog poboljšanja i uvećanja, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvaja značajna sredstva godinama unazad, rečeno je danas na dodeli ugovora u okviru Konkursa za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima.

Tokom poslednjih 6 godina, prema njenim rečima, Pokrajinski sekretarijat pomogao je u opremanju više od 60 malih mlekara i mesara.

Za ovu meru je u 2022. opredeljeno oko 18 miliona dinara, a danas je s korisnicima potpisano 14 ugovora, kroz koje je Pokrajinski sekretarijat projekte vojvođanskih stočara sufinansirao u visini do 70 odsto ukupne vrednosti investicije.

Pravac u kojem bi trebalo ići u ovaom segmentu je brendiranje proizvoda, smatraju u Pokrajinskom sekretarijatu, s obzirom da u Evropi postoji tendencija rasta tržišta za proizvode sa oznakama geografskog porekla koji su i do tri puta skuplji od konvencionalnih.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.